Ispanaklı Kiş Tarifi
Malzemeler
100 gram tereyağı veya margarin (çok yumuşak olmamalı )
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
2.5-3 su bardağı un
Harcı için
1 kg yıkanmış suyu süzülmüş ıspanak
1 kutu sıvı krema 200ml
Tuz , karabiber
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapımı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler 2 su bardağı un ile yoğrulur, hamur unlanmış tezgah üzerine alınır un takviyesi yapılarak sakız kıvamına gelene kadar iyice yoğrulur ağzı kapaklı bir saklama kabı içinde 1 saat buzdolabında bekletilir.
Bu süre içinde ıspanak suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir tamamen susuz olmalı pişen ıspanak ocaktan alınır krema ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır soğumaya bırakılır.
Hamur unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile genişce açılır tart kalıbı içi hamur ile kaplanır.
Hamurun taban kısmına çatal ile aralıklı delikler açılır (kabarmaması için).
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından alınıp ıspanaklı harç hamurun ortasına yayılır, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip kızarana kadar tekrar pişirilir.
Fırından çıkarılıp 10 dakika dinlendirildikten sonra servis için dilimlenip hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
100 gram tereyağı veya margarin (çok yumuşak olmamalı )
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz
2.5-3 su bardağı un
Harcı için
1 kg yıkanmış suyu süzülmüş ıspanak
1 kutu sıvı krema 200ml
Tuz , karabiber
Üzeri için
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapımı
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler 2 su bardağı un ile yoğrulur, hamur unlanmış tezgah üzerine alınır un takviyesi yapılarak sakız kıvamına gelene kadar iyice yoğrulur ağzı kapaklı bir saklama kabı içinde 1 saat buzdolabında bekletilir.
Bu süre içinde ıspanak suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir tamamen susuz olmalı pişen ıspanak ocaktan alınır krema ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır soğumaya bırakılır.
Hamur unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile genişce açılır tart kalıbı içi hamur ile kaplanır.
Hamurun taban kısmına çatal ile aralıklı delikler açılır (kabarmaması için).
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından alınıp ıspanaklı harç hamurun ortasına yayılır, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilip kızarana kadar tekrar pişirilir.
Fırından çıkarılıp 10 dakika dinlendirildikten sonra servis için dilimlenip hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...