Halka Tatlısı
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kahve fincanı + 1 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı + 2 yemek kaşığı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 damla limon suyu
1 su bardağından bir parmak eksik un
2 yemek kaşığı fıstık tozu
Not:Hamur için kullanılan kahve fincanı türk kahvesi fincanı.
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ
Yapımı
Öncelikle şerbet yapılır malzemeler karıştırılır kaynamaya bırakılır, kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır 15 dakika da bu şekilde kaynatılıp ocaktan alınır iyice soğutulur.
Hamur için tüm malzemeler karıştırılır krema torbasına konulur.
Kıvamı cıvık olmamalı istenilen çıtırlıkta olmaz,katı olursa sıkmakta zorluk çekilir.
Ele ve kaşığa yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
Bol miktarda sıvı yağ geniş bir tavaya konulup çok harlı olmayan kısık ateşte ılıtılır, ılıyan yağ içerisine krema torbasındaki hamur yuvarlak şekilde sıkılır ve kızartılır diğer işlem için yağı soğutmaya gerek yok kaldığınız yerden devam edin.
Kızaran halkalar soğuk şerbet içine atılır bekletilir , ne kadar çok beklerse o kadar çok şerbeti çekip lezzetleniyor.
Afiyet olsun...
1 su bardağı irmik
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kahve fincanı + 1 yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı + 2 yemek kaşığı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 damla limon suyu
1 su bardağından bir parmak eksik un
2 yemek kaşığı fıstık tozu
Not:Hamur için kullanılan kahve fincanı türk kahvesi fincanı.
Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu
Kızartmak için sıvı yağ
Yapımı
Öncelikle şerbet yapılır malzemeler karıştırılır kaynamaya bırakılır, kaynamaya başladıktan sonra altı kısılır 15 dakika da bu şekilde kaynatılıp ocaktan alınır iyice soğutulur.
Hamur için tüm malzemeler karıştırılır krema torbasına konulur.
Kıvamı cıvık olmamalı istenilen çıtırlıkta olmaz,katı olursa sıkmakta zorluk çekilir.
Ele ve kaşığa yapışan yumuşak kıvamlı bir hamur olmalı.
Bol miktarda sıvı yağ geniş bir tavaya konulup çok harlı olmayan kısık ateşte ılıtılır, ılıyan yağ içerisine krema torbasındaki hamur yuvarlak şekilde sıkılır ve kızartılır diğer işlem için yağı soğutmaya gerek yok kaldığınız yerden devam edin.
Kızaran halkalar soğuk şerbet içine atılır bekletilir , ne kadar çok beklerse o kadar çok şerbeti çekip lezzetleniyor.
Afiyet olsun...