Sayfalar

5 Şubat 2015 Perşembe

Fırında Sütlaç

Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet yumurta sarısı + 1/2 çay bardağı su
2 yemek kaşığı mısır nişastası + 1 çay bardağı su
1 paket vanilya
2 su bardağı su
Yapımı
2 su bardağı su ile pirinç haşlanır.
Yumurta sarısı ve su kase içinde çırpılır.
Nişasta ve su kase içinde çırpılır.
Süt ve şeker karıştırılır kaynamaya bırakılır, kaynamaya başlayınca haşlanan pirinç ilave edilir.
Yumurta sarısı eklenip 2 dakika pişirilir.
Nişasta da eklenip 2 dakika daha pişirilir.
En son vanilya ekleyip karıştırılır ve ocaktan alınır.
Güveç kaplarına paylaştırılıp fırın tepsisine dizilir, güveç kaplarının yarısına kadar tepsi  su ile doldurulur önceden ısıtılmış 200C ısıdaki fırında üzerleri kızartılır.
Fındık serpilerek dilerseniz ılık dilerseniz soğuk servis edilir.
Afiyet olsun...