Sayfalar

18 Şubat 2015 Çarşamba

Damla çikolatalı bisküvi

Malzemeler
250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin veya tereyağı 
1 su bardağı şeker 
2 adet yumurta 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
1 su bardağı damla çikolata 
Aldığı kadar un 
Yapımı 
1 su bardağı damla çikolatanın yarısı ile un hariç tüm malzemeler karıştırılır, karışıma azar azar un ilave edilerek yoğrulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılıp tezgah üzerinde el ile açılır(merdane ile açılır ise bu şekilde tırtıklı görünüm elde edilmez) inceltildikten sonra kurabiye kalıbı   veya su bardağının ağzı ile kesilir pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir.Kalan yarım su bardağı damla çikolata şekil verilen hamur üzerine batırılır.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Pişen bisküviler fırından çıkarılmadan fırının sıcaklık ayarı  kapatılır kapağı 1 parmak kadar açık bırakılarak soğumaya bırakılır(bu şekilde iyice kuruyacak bisküvi sertliğinde olacaklar)
Afiyet olsun...
Not:Hamura arzuya göre tarçın veya kakao eklenebilir...