Sayfalar

23 Şubat 2015 Pazartesi

Çörek otlu kurabiye

Malzemeler
125 gram tereyağı veya margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker (silme)
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta ( akı içine sarısı üstüne )
3 yemek kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Yapımı
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır azar azar un takviyesi ile yoğrulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır aralıklarla tepsiye dizilir.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180
C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...