Sayfalar

10 Şubat 2015 Salı

Coco Star

Malzemeler
Keki için:3 yumurta
2.5 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
50 gr kakao
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çay bardağı un ( küçük boy çay bardağı )
Kek piştikten sonra ıslatmak için 1 çay bardağı süt
Muhallebisi için: 500 ml süt
7 yemek kaşığı irmik
7 yemek kaşığı şeker
2 paket vanilya
100 gr tereyağı
1 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için:160 gr sütlü çikolata
Yapımı
Kek için yumurta ve şeker 2-3 dakika boyunca çırpılır.Sırası ile tüm malzemeler tek tek ilave edilerek çırpmaya devam edilir.26 cm çapındaki kelepçeli kalıp yağlanır kek hamuru dökülerek önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında pişirilir.
Kek pişerken muhallebi için gerekli olan tüm malzemeler (hhindistan cevizi hariç ) karıştırılarak pişirilir, piştikten sonra hindistan cevizi eklenir karıştırılır soğumaya bırakılır.
Pişen kek ılıdıktan sonra üzerindeki bombeli kısım kesilerek alınır düz bir taban elde edilir tekrar kalıp içine yerleştirilir.
Üzerine irmikli muhallebi dökülerek ıslattığımız elimiz ile hafif bastırarak eşit şekilde yayılarak bastırılır.
Benmari usulü çikolata eritilir muhallebi üzerine dökülür ve yayılır en az 5 saat mümkünse 1 gece önceden yapılıp buzdolabında bekletilir.
Dinlenen soğuyan pasta kalıptan çıkarılarak servis için hazır hale getirilir.
Not: Servis edilmeden 1 saat önce buzdolabından çıkarılması gerekir çikolata biraz yumuşamalı ki çatlamadan dilimlenir.
Afiyet olsun...