Sayfalar

12 Şubat 2015 Perşembe

Çikolatalı Kek

Malzemeler
3 adet oda sıcaklığında yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
3 yemek kaşığı nutella veya benzeri krem çikolata(nutella kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kelepçeli kek kalıbı
Yapımı
  • Yumurtalar yıkanır , sarısı ve akı 2 ayrı kaba konur. Akını koyduğunuz kase cam tercih edilmesi.
  • Şeker iki eşit parçaya bölünüp yarısı yumurta sarılarının üstüne, diğer yarısı aklarının üstüne dökülür.
  • Yumurta akı ve şeker mikserin yüksek devri ile şeker eriyene kadar ve köpük köpük olana kadar çırpılır. 
  • Yumurta sarısı ve şeker de çırpılıp sırası ile süt sıvı yağ eklenerek çırpılır. 
  • Tüm kuru malzemeler eklenip iyice çırpıldıktan sonra çok koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edilir , endişe etmeyin doğru yoldasınız. 
  • Bu koyu kıvamlı hamura 3 yemek kaşığı nutella ekleyip kaşık ile karıştırılır. 
  • En son köpüren yumurta akları ve şeker karışımı hamura ilave edilerek çok yavaş hareketlerle karıştırılır. 
  • Kelepçeli kalıbın sadece alt tabanı yağlanır yan duvarları yağlamayınız kek çok fazla kabaracağı için taşması yüksek olasılık. Merak etmeyin kalıp da kalmayacaktır kek. 
  • Hamuru kalıba döküp 2 _ 3 kez zemin üzerine vurmalı içindeki hava çıksın ve kendi etrafında 2 tur döndürelimki kalıba eşit yayılsın. 
  • Önceden ısıtılmış 170C fırında kapağını ilk 30 dakika açmadan daha sonra kürdan testi için açıp kontrol ederek pişirilir. 
Pişen kek oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarılır ve servis edilir. 
Miss gibi çikolatalı pamuk kekimiz hazır.
Afiyet olsun...