Sayfalar

12 Şubat 2015 Perşembe

Beyti Kebap Tarifi

Malzemeler
Köftesi için:400 gram yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Sosu için:3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Köftelerin dışı için:1 adet yufka
Sıvı yağ
Servis için:Yoğurt
Yapımı
Köfte için soğan ve sarımsak rendelenir diğer malzemeler kıyma ile karıştırılarak yoğrulur 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
1 yufka tezgah üzerine açılır ortadan ikiye kesilir, yufkanın uzun kısmına hazırlanan köfte harcı rulo şekli verilerek serilir.
Yufka ile birlikte rulo yapılarak sarılır.
Aynı şekilde diğer yufka parçasıda rulo yapılır.
Yufka verev şeklinde (yana doğru eğimli ) kesilir.
Pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir üzerlerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürülerek yufkalar hafif kızarana kadar pişirilir.
Sos için tereyağı eritilir, sıvı yağ ve salça ilave edilip pişirilir.Dilerseniz biraz su ekleyebilirsiniz.
Pişen beytilerin üzerine sos gezdirilip yoğurt ile servis için sıcak olarak hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...