Açma Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 dolu kaşık tereyağı
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz ( silme )
2 yemek kaşığı kuru maya veya 1 küp yaş maya
2 yumurta birinin sarısı üzeri için ayrılacak
Aldığı kadar un(yaklaşık 8 su bardağı )
Üzeri için 1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı şeker.Hepsi kase içinde karıştırılır.
Yapımı
Yoğurma kabı içine maya , tuz , şeker alınır.
Su, süt, tereyağı ısıtılmak üzere küçük bir tencereye alınır ılıdıktan sonra toz karışımların üzerine dökülür.
Üzerine sıvı yağ ve yumurta eklenip 5 dakika mayanın eriyip köpürmesi için bekletilir.
Karışıma 4 su bardağı elenmiş un eklenerek yoğrulur kıvamı ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar azar azar elenmiş un eklenerek yoğrulur.
Hazırlanan hamur üzeri örtülerek en az 30 dakika oda sıcaklığında kabarması için bekletilir.
Mayası gelen kabaran hamur tekrar yoğrulur.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır yuvarlanır tezgah üzerinde yaklaşık 40 cm uzunluğunda uzatılır 2 parçaya katlanıp döndürülür ve birleştirilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilip yaklaşık 10 dakika oda sıcaklığında mayalandırılıp üzerine yumurta sarısı sürülüp 180C ısıda altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Popüler Yayınlar