Sayfalar

25 Ocak 2015 Pazar

Truff Tarifi

Malzemeler
1 paket kakaolu baton kek
1 kutu sıvı krema (200ml)
1 paket bitter veya sütlü çikolata (80gr)
Üzeri için
Hindistan cevizi , fıstık , fındık pasta süsleri vs.
Yapımı
Krema tencere içinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır ocaktan alınır.
İçerisine çikolata parçalanarak eklenir karıştırılır erimesi sağlanır.
Kek geniş bir kase içine ufalanır çikolatalı karışım eklenir karıştılır.
Karışım buzdolabında en az 2 saat bekletilir soğudukça sertleşecektir ele yapışmayan kıvama gelecektir.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır avuç içinde yuvarlanır üzeri için arzu edilen malzeme ile kaplanır servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...
Not:Görüntüdeki servis tepsisi içindeki trufflar ×2 malzeme ile elde edilen miktardır.