Sayfalar

27 Ocak 2015 Salı

Portakallı Kek

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
3 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yapımı
Yumurta ve şeker yaklaşık 3 dakika boyunca krema kıvamını alana kadar çırpılır.
Sırası ile diğer malzemeler eklenerek çırpılır.
Yağlanmış kalıba hamur eşit şekilde dökülür düz zemin üzerinde kendi etrafında 1-2 tur döndürüldükten sonra önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında kürdan testi sonucu, kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...