Sayfalar

19 Ocak 2015 Pazartesi

Poğaça Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt (sulu kısmından )
2 yumurta (sarıları dışına akları içine)
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 yemek kaşığı tuz (silme)
1 yemek kaşığı şeker (tepeli)
1 küp yaş maya
Aldığı kadar un
Yapımı
Ilık süt içinde maya ve şeker eritilir.
Un hariç tüm malzemeler karıştırılır azar azar un takviyesi yaparak kulak memesi kıvamında ele yapışmayan hamur elde edilir.
Üzeri örtülerek en az 30 dakika oda sıcaklığında kabarması için bekletilir.
Mayası gelen hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde yuvarlanıp üzerine bastırılarak hafif yassılaştırılır.
Tepsi mayası için 15 dakika bekletilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çatal ile şekil verilir.
Önceden ısıtılmış 180C ısıda altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...