Sayfalar

24 Ocak 2015 Cumartesi

Muzlu Rulo Pasta Tarifi

Malzemeler
Kalpler için:1adet yumurta akı 
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağı 
2 yemek kaşığı şeker(silme)
3 yemek kaşığı un (silme)
1 tatlı kaşığı kakao 
Kek için: 5 yumurta akı oda sıcaklığında 
5 yumurta sarısı 
5 yemek kaşığı şeker 
5 yemek kaşığı elenmiş un
1 paket kabartma tozu 
Ara kreması için 
200 ml sıvı süt kreması 
1 su bardağı süt 
1 paket cremole  (muz aromalı kullandım )
2 adet muz
Yapımı 
Oncelikle yağlı kağıt üzerine eşit aralıklarla kalp kalıp kullanarak desen çizilir(tepsinin enine değil boyuna)
Desen çalışması 4 sıra olması yeterli geri kalan kısım boş kalsın rulo içinde kalacak.
Desen için gerekli olan malzemeler çatal ile iyice ezilerek karıştırılır çırpılır homojen bir kıvam elde edilir.
Krema pompası ile kalplerin içine karışım yayılır kürdan veya çay kaşığının tersi ile kalpler taşırılmadan doldurulur.Bu işlem nasıl kolayınıza geliyor ise o şekilde yapın çok kalın kat kat olmamalı kalpler.
Desenlerin tamamı doldurulduktan sonra kağıt tepsi içine yerleştirilir buzdolabında kek hamuru hazır olana kadar bekletilir bu esnada donacaktır.
Kek için yumurtaların sarısı ve akları 2 farklı derin kase içine alınır.Şeker 2 eşit parçaya bölünür 2.5 yemek kaşığı aka 2.5 yemek kaşığı sarıya.
Mikserin yüksek devirinde yumurta akları şeker eriyene kadar sertleşene kadar çırpılır.Aynı şekilde sarılarda şeker eriyene kadar çırpılır.
Yumurta sarısı üzerine elenmiş un ve kabartma tozu eklenip çırpılır çok koyu bir kıvam elde edilir.Karışma yumurta akları parça parça ilave edilip alttan üste yavaş yavaş karıştırılır.Bu esnada mikser kullanılmaz.
Akışkan kıvamlı kek hamuru elde edilir.
Buzdolabında donan kalpler üzerine tepsiye hamur eşit şekilde dökülür yayılır.
Önceden ısıtılmış 170C ısıda yaklaşık 12 dakika pişirilir kürdan testi sonucu kürdan temiz çıkmalı.
Fırından çıkan kek sıcağı sıcağına çok sarmadan 1-2 tur rulo yapılır ılımaya bırakılır.Yavaş hareketler ile kâğıt sıyrılıp çıkarılır.
Krema için gerekli olan malzemeler mikser yardımı ile çırpılır çok koyu olmamalı gerekirse biraz daha süt eklenir sürme işlemi rahat olmalı.
Desenli kısım altta kalacağı için burda dikkatli olunmalı desensiz kısım üzerine uzunlamasına muzlar yerleştirilir dilimlenmeden çok sıkmadan rulo yapılır uç kısmınları kesilerek düzeltilir.
Sarsmadan yavaşça servis edilecek tepsi yada tabağa alınıp buzdolabında en az 2 saat bekletilir dilimlenip servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...