Sayfalar

16 Ocak 2015 Cuma

Lazanya Tarifi

Malzemeler
Bolonez sos için
300 gram yağsız kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
4 tane rendelenmiş domates
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz , karabiber, pul biber kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
Beşamel sos için
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
3.5 su bardağı süt
Tuz , karabiber
Ara katlar ve üstü için
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
16 tane lazanya
Yapımı
Kuru soğan , sarımsak ince doğranır, havuç minik küp şeklinde doğranır.
Tereyağı eritilip hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kıyma eklenip suyunu bırakıp çeken kadar pişirilir.
Rendelenmiş domates , biber salçası ve baharatlar eklenip kısık ateşte 10 dakika daha pişirilir ocaktan alınır.
Beşamel sos için tereyağı eritilip un 1- 2 dakika kavrulur süt ve baharatlar eklenip pişirilir.
Yağlanmış dikdörtgen borcam içine 2 yemek kaşığı beşamel sos yayılır üzerine borcamı kapatacak şekilde lazanya döşenir
lazanyaların üzerine önce bolonez sos sonra beşamel sos en son kaşar peyniri rendesi serpilip 2.kat lazanyaya geçilir.
Hazırlanan sos ve lazanya bitene kadar aynı işlem uygulanır.
En üst kata gelince lazanya ile kapatılıp üzeri beşamel sos ve kaşar peynir ile örtülüp 200C ısıdaki fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir.
Dilimlenip servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...