Sayfalar

12 Ocak 2015 Pazartesi

Kuru Baklava

Malzemeler
18 adet hazır baklava yufkası
500 gram tahin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kasesi çekilmiş ceviz içi
1 çorba kasesi toz şeker
Üzeri için
Pudra şekeri
Yapımı
2 kat baklava yufkası  düz zemin üzerine serilir üzerine tahin ve sıvı yağ karışımı sürülür.
Toz şeker serpilir.
Üzerine ceviz serpilip 3.kat yufka ile kapatılır son yufka üzerine de aynı işlem uygulanıp çok sıkmadan rulo yapılır.2 parmak genişliğinde ister verev ister düz şekilde kesilip yağlanmış tepsiye dizilir.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Pişince sıcağı sıcağına üzerine pudra şekeri serpilip soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun...