Sayfalar

19 Ocak 2015 Pazartesi

Karamelli Muhallebi


Şimdi tuzlu karamel yapılır da arkasından bir de karamelli muhallebi yapılmaz mı? Bu muhallebi kadife gibi yumuşak dokusuyla karamel ve vanilya kokusuyla gerçekten benim için yeri ayrıdır. Tarife geçmeden önce sütlü tatlılarda özellikle muhallebi ve sütlaçta günlük süt kullanıldığında tadının daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Nişasta koymuyorum nedense baba çocuk mamalarını anımsatıyor.

Malzemeler
4 Bardak Süt
4 Silme Çorba Kaşık Un
5 Kaşık Şeker
200 Ml Krema
1/2 Su Bardağı Karamel Sos (Daha önce yapımını anlatmıştım veya hazır karamel soslardan da kullanabilirsiniz)
1 Paket Vanilya

Yapılışı

Süt, şeker ve unu tencereye alın ve bir güzel karıştırın. Sonra ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam edin. Kaynamaya başlayınca dibini tutturmadan bir kaç dakika daha kaynatın.Ocaktan aldıktan sonra oda ısısındaki krema, karamel sos ve vanilyayı ekleyip bir güzel çırpın. Sonra servis edeceğiniz kuplara paylaştırın. İşte basit ama karamel sevenler için muhteşem bir tarif
Afiyet olsun