Sayfalar

9 Ocak 2015 Cuma

Fındık Lahmacun

Malzemeler
2 su bardağı ılık su 
1.5 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı şeker 
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
Aldığı kadar un
harcı için 
400 gram kıyma
2 adet domates
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 adet yeşil biber
 Bir tutam maydanoz
1/2 çay bardağı su
3 diş sarımsak
Tuz , karabiber, pulbiber
Yapımı
İlk önce hamur için gerekli olan tüm malzeme yoğurma kabının içinde karıştırılır , azar azar un takviyesi ile yoğrulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir 30 dakika boyunca üzeri örtülerek mayalandırılır.
Harcı için gerekli olan soğan , biber , sarımsak , maydanoz , domates çok ince şekilde minik doğranır.
Kıyma , salça ve baharatlar ile karıştırılır.
İyice yoğrulur.
Mayası gelen hamur unlu zemin uzerinde ince şekilde açılır geniş ağızlı su bardağı veya kase ile kesilir.Kenarları boş bırakılarak ortasına harç serilir.
Pişirme kağıdı serili tepsiye un serpilip hazırlanan lahmacunlar dizilir.
200C ısıdaki fırında 15 dakika pişirilip sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...