Sayfalar

29 Ocak 2015 Perşembe

Browni Tarifi

Malzemeler
250 gram bitter çikolata
125 gram tereyağı
4 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 çay kaşığı tuz
Yapımı
Çikolata ve tereyağı küp küp doğranır genisçe bir kase içinde kaynar suya oturtulup benmari usulü eritilir.
Çırpma kabına eriyen karışım alınır şeker ilave edilerek çırpılır.
Karışıma yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpılır.
Un , vanilya , tuz eklenip son kez çırpılır.
Yağlı kağıt serili orta boy fırın tepsisi veya borcama karışım dökülür.
Önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 20-25 dakika pişirilir. ( fırından fırına pişirme süresi değişir kürdanla kontrol ederek fırından alınır )
Soğuduktan sonra dilimlenip servis için çikolata sosu ile buluşturulur.
Not:Mikser ile çırpma süreleri uzun tutulmalı.
Afiyet olsun...