Sayfalar

29 Aralık 2014 Pazartesi

Tepsi Kebabı

Malzemeler
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Kekik
Üzeri için
Domates
Yeşil biber
Sosu için
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapımı
Geniş bir kabın içine kıyma alınır üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsak , ince kıyılmış maydanoz , sıvı yağ ve baharatlar eklenerek iyice yoğrulur.
Yağlanmış tepsiye karışım eşit şekilde yayılır.
Üzerine dilimlenmiş domates ve biberler dizilir.
Sosu için su ve salça karıştırılır.
Kebabın üzerine gezdirilir.
Önceden ısıtılmış 180C fırında pişirilir.
Afiyet olsun...