Sayfalar

2 Aralık 2014 Salı

Portakal Kabuklu Kakaolu Kurabiye

Malzemeler
150 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı buğday nişastası
2.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
1.5 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay bardağı damla çikolata
Yapımı
Tereyağı ve 1 su bardağı un karıştırılır.
Karışıma yumurta, sıvı yağ, portakal kabuğu, pudra şekeri , nişasta ve kakao eklenip iyice karıştırılır.
En son kalan 1.5 su bardağı un , kabartma tozu , vanilya eklenip yoğrulur.
Damla çikolata ilave edilip son kez yoğrulur yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur dondurma kaşığı veya el ile şekillendirilir önceden ısıtılmış 200C ısıda 2 dakika sonra 170C ısıya düşürülüp 5 dakika en son 150C ısıya düşürülüp kurabiyeler pişirilir.
Afiyet olsun...