Sayfalar

17 Aralık 2014 Çarşamba

Havuç çorbası

Malzemeler
1 adet patates( sebzelerin hepsi orta boy olmalı )
1 adet kuru soğan
3 adet havuç
Tuz , karabiber
1 parça haşlanmış tavuk eti
10 bardak tavuk suyu
Terbiyesi için
1 diş ezilmiş sarımsak
1 yumurta
1 yemek kaşığı un (silme)
1 adet limonun suyu
Nane , pul biber
Üzeri için dereotu
Yapımı
Havuç , patates , soğan temizlenir küp küp doğranır haşlanmış tavuk eti ve suyu ile tuz ve karabiber eklenerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Pişen sebzeler ocaktan alınıp blender ile pürüzsüz hale getirilir.
Ayrı bir kase içinde terbiyesi için gerekli olan tüm malzemeler karıştırılır çorbaya eklenip bir taşım daha kaynatılır.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun...