Sayfalar

12 Aralık 2014 Cuma

Elmalı İrmik Tatlısı

Malzemeler
4 adet orta boy elma
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1litre süt
1 su bardağı şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 tane limon kabuğunun rendesi ( rendenin ince tarafı ile )
1 paket vanilya
1 paket toz krem şantiye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için bol miktarda hindistan cevizi
Kullanılacak kalıbı tamamen örtecek kadar kakaolu bisküvi
Üzerini nasıl süslemek isterseniz size kalmış.Ben pasta malzemeleri ile desen yaptım.
Yapımı
Süt, irmik , tereyağı sürekli karıştırılarak pişirilir.Göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alınır , içine limon kabuğu rendesi ve vanilya eklenip karıştırılır soğumaya bırakılır.
Elmaların kabukları soyulur çekirdekleri temizlenir minik küp şeklinde doğranır.
Tavada şeker ve elma suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir , tarçın eklenip karıştırılır ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan irmikli muhallebi üzerine 1 paket sade krem şanti eklenip mikser ile 5 dakika boyunca çırpılır.
Kullanılacak kalıp içine önce elma eşit şekilde yayılır.Üzeri bisküvi ile kapatılır.
Üzerine muhallebi eşit şekilde dökülür.
En üste geldik muhallebinin üstü  bol miktarda hindistan cevizi serpilerek örtülür.Dolapta en az 5 saat bekletilip soğutulur.
Servis için tatlımız hazır.
Afiyet olsun...