Donut Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 adet oda sıcaklığında yumurta
50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1/2 küp yaş maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı +/_)
Üzeri için
Benmari usulü eritilmiş çikolata renkli şekerlemeler veya pudra şekeri
Kızartmak için sıvı yağ
Yapımı
Ilık süt içinde şeker ve maya eritilir.
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler azar azar un takviyesi ile yoğrulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur hafif unlu zemin üzerinde 1cm kalınlığında açılır su bardağının ağız kısmı ile daireler kesilir ortası pet şişe kapağı ile kesilir ortası delik halkalar elde edilir hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Yağlı kağıt üzerine parçalar dizilir , üzeri temiz bir bez ile örtülür yaklaşık 30 dakika mayalanması için oda sıcaklığında bekletilir.
Geniş bir tava içinde bol miktarda sıvı yağ ısıtılır hamurlar yağlı kağıt ile yağ içerisine bırakılır (hamurun bozulmaması için).
Hamurlar kızarırken yağlı kağıt içinden maşa yardımı ile alınır.Arkalı önlü kızartılır.
Kızaran donutlar soğumaya bırakılır.
Benmari usulü eritilmiş çikolata içine donutların tek tarafı batırılır donması için bekletilir.
Çikolata donduktan sonra servis için donutlarımız hazır.
Afiyet olsun...
Bol yağ da kızarması sizi endişelendirmesin içi fırında pişmiş kadar yağsız, yağ çekmiyor.
1 su bardağı ılık süt
1 adet oda sıcaklığında yumurta
50 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1/2 küp yaş maya
Aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı +/_)
Üzeri için
Benmari usulü eritilmiş çikolata renkli şekerlemeler veya pudra şekeri
Kızartmak için sıvı yağ
Yapımı
Ilık süt içinde şeker ve maya eritilir.
Hamur için gerekli olan tüm malzemeler azar azar un takviyesi ile yoğrulur ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur hafif unlu zemin üzerinde 1cm kalınlığında açılır su bardağının ağız kısmı ile daireler kesilir ortası pet şişe kapağı ile kesilir ortası delik halkalar elde edilir hamur bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Yağlı kağıt üzerine parçalar dizilir , üzeri temiz bir bez ile örtülür yaklaşık 30 dakika mayalanması için oda sıcaklığında bekletilir.
Geniş bir tava içinde bol miktarda sıvı yağ ısıtılır hamurlar yağlı kağıt ile yağ içerisine bırakılır (hamurun bozulmaması için).
Hamurlar kızarırken yağlı kağıt içinden maşa yardımı ile alınır.Arkalı önlü kızartılır.
Kızaran donutlar soğumaya bırakılır.
Benmari usulü eritilmiş çikolata içine donutların tek tarafı batırılır donması için bekletilir.
Çikolata donduktan sonra servis için donutlarımız hazır.
Afiyet olsun...
Bol yağ da kızarması sizi endişelendirmesin içi fırında pişmiş kadar yağsız, yağ çekmiyor.