Sayfalar

30 Aralık 2014 Salı

Dereotlu Poğaça

Malzemeler
4 su bardağı un (+/_)
2 yumurta birinin sarısı üzeri için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 demet ince kıyılmış dereotu
1 kahve fincanı sıvı yağ  (Türk kahvesi)
2 yemek kaşığı sirke
100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı veya margarin
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi
Peynir ( çeşidi size kalmış )
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Haşhaş
Yapımı
Tüm malzeme iyice karıştırılır un azar azar ilave edilir, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzeri örtülerek 15 dakika dinlendirilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp  yuvarlanır  avuç içinde açılır.
Arasına  peynir konulup kapatılır.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karıştırılarak fırça yardımı ile sürülür.
Haşhaş serpilip önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...