Sayfalar

4 Kasım 2014 Salı

Topalak

Malzemeler
1 kg yağsız kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
1 yumurta
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı un
Tuz,karabiber,pul biber
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı un
Tuz ve arzu edilirse istenilen baharatlar
Hazırlanışı ve yapımı
Geniş bir kap içinde köfte için gerekli olan kıyma,ince bulgur,yumurta,kuru soğan,maydanoz,un ve baharatlar macun kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Hazırlanan köfte hamurundan ufak parçalar kopartılır avuç içinde yuvarlanarak misket köfteler hazırlanır.
Geniş bir tencere içinde tereyağ eritilir un ilave edilerek 1-2 dakika kavrulur , kavrulan unun üzerine salçası eklenir bir müddet daha kavrulduktan sonra sıcak su eklenir topaklanma olmaması için bir yandan da hızlı hızlı karıştırılır.
Kaynamaya başlayınca nohut ve köfteler eklenerek kısık ateşte yarım saat pişirilir.
Hazır olan yemeğimiz bir müddet dinlendirildikten sonra servis edilir.