Sayfalar

18 Kasım 2014 Salı

Semiz otu salatası yatağında bulgur köfte

Malzemeler
Bulgur köftesi için
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su 
1 yemek kaşığı domates salçası 
1 tatlı kaşığı tuz  (silme)
1 çay kaşığı kimyon
Köftenin sosu için 
1/2 çay bardağı sıvı yağ 
1 yemek kaşığı domates salçası 
3 diş rendelenmiş sarımsak 
1/2 çay bardağı sıcak su 
Tuz , karabiber, pul biber , kimyon
Yapımı 
Ağzı kapaklı bir kap içinde bulgur kaynar su ile ıslatılır üzeri kapatılır 10 dakika bulgurun şişmesi için bekletilir.
Şişen bulgur üzerine köfte için gerekli olan malzemeler eklenip yoğrulur.Hamur kıvamı vermek için sıcak su eklenir bu esnada.
Ele yapışmayan sıkınca dağılmayan hamur elde edilir.
Misket büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır , köfteler kaynar su içinde 5 dakika haşlanır ve süzülür.
Sosu için sıvı yağ ısıtılır rendelenmiş sarımsaklar kokusu çıkana kadar kavrulur, baharatlar ve salça eklenip karıştırılır,su eklenip bir taşım kaynatılır sosa köfteler eklenip karıştırılır ocaktan alınır.
Semiz otu yıkanır doğranır yoğurt ile karıştırılır hazırlanan köfteler salata üzerinde servis edilir.
Afiyet olsun...