Sayfalar

28 Kasım 2014 Cuma

Raffaello Hindistancevizli Kartopu

Raffaello toplarını evde yapmak ister misiniz. Bu hindistancevizli lokum kıvamındaki tatlı pratikliği ile kısa zamanda vazgeçilmez tarifleriniz arasında yer alacağından eminim. 

Malzemeler:
4 Su Bardağı Hindistancevizi
1 Su Bardağı Süt Tozu
1 Paket Krema (200 ml Ben genelde SEK kullanıyorum)
1 Su Bardağı Pudra Şekeri

Yapılışı :
Öncelikle krema soğuk olmalı yoksa elinize yapışıp akışkanlaşması acaba bir yerde yanlış mı yaptık sorusununu aklınıza getirebilir. Soğuk krema ve bütün malzemeyi bir kapta güzelce karıştırıp buzdolabına kaldırın. En az 1 saat buzdolabında bekletin ve elinizle cevizden biraz ufak toplar yapın. Güzel bir tabağa alıp üstüne biraz  daha hndistancevizi serpin veya mini şekerleme kaplarına tek tek yerleştirin. Sonra misafirleriniz geleceği zamana kadar buzdolabına tekrar koyun. 
Afiyet olsun