Sayfalar

4 Kasım 2014 Salı

Puding Dolgulu Kek

 Malzemeler
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı  sıvı yağ
1 çay bardağı  süt
1 çay bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı kakao
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı  kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından 1 parmak eksik un
Puding için
4.5 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti ( kaymak tadında olan çok lezzetli oldu )
Üzeri için damla çikolata veya benmari usulü eritilmiş çikolata
Yapımı
Kek için : Yumurta ve şeker 3- 5 dakika boyunca çırpılır.Sırası ile diğer malzemelerde eklenerek çırpmaya devam edilir.En son kuru malzemeler eklenip çırpılır.Yağlanmış tepsiye hamur eşit şekilde dökülür , önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Kürdan testi sonucu kürdan temiz çıkıyorsa kekin içinden fırından alınır soğumaya bırakılır.
Puding için:Un tencerede 3-5 dakika kokusu çıkana kadar kavrulur ve ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Ilıyan un üzerine süt eklenip pişirilir.Pişen muhallebi ocaktan alınır şeker , tereyağı ve vanilya eklenip mikser ile 3-5 dakika çırpılır.
Kekin üzerinde eşit aralıklarla kabak oyacağı ile yada benzeri aletler ile yuvarlak oyuklar açılır.Oyuklar içine hazırlanan puding doldurulur kalan puding ile de kekin üzeri örtülür.10 dakika soğumaya bırakılır bu arada krem şanti hazırlanır.
Krem şanti puding üzerine sürülür ve buzdolabında en az 2 saat soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek çikolata ile süslenerek servis edilir.
Afiyet olsun...