Sayfalar

6 Kasım 2014 Perşembe

Pastane Poğaçası

Malzemeler
1.5 su bardağı ılık süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağı eritilmiş soğutulmuş tereyağı
2 yumurta birinin sarısı üzeri için
4 yemek kaşığı şeker ( silme )
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya
Aldığı kadar un ( ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar )
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı  şeker
Yapımı
Ilık süt içinde şeker ve maya eriyene kadar bekletilir.
Yoğurma kabına 4 su bardağı elenmiş un alınarak ortası havuz şeklinde açılır.
Tüm malzeme açılan havuza eklenerek yoğrulur.Kıvam için un takviyesi yapılır.
Üzeri örtülerek 40 dakika oda sıcaklığında dinlendirilir.
Mayası gelen hamura istenilen şekil ve iç malzemesi konularak yağlanmış tepsiye dizilir yine oda sıcaklığında tepsi içinde 10 dakika bekletilir.Üzerine yumurta sarısı karışımı sürülüp 180C önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...