Sayfalar

12 Kasım 2014 Çarşamba

Kömbe Tarifi

Malzemeler
Hamuru için:2 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt
1.5 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım küp yaş maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
Aldığı kadar un
İç harcı için:250 gram dana kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet kırmızı veya yeşil biber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz ,  karabiber, pul biber
Üzeri için
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapımı
Ilık su içinde maya eritilir.Un hariç tüm malzeme karıştırılır, un azar azar ilave edilerek hamur yoğrulur, kulak memesi kıvamı elde edene kadar un takviyesi yapılır.
Mayalanması için 30 dakika üzeri örtülerek oda sıcaklığında bekletilir.
İç harcı için kıyma sıvı yağ ile suyunu bırakıp çeken kadar pişirilir, küp doğranmış soğan ve biber eklenerek kavrulur.Baharatları ilave edilip ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Mayası gelen hamur 2 eşit parçaya ayrılır.
Kullanılacak tepsi genişliğinde merdane ile açılır 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tüm yüzeyi yağlanır ve katlanır dinlenmesi için bırakılır.Aynı işlem hamurun diğer yarısına yapılır.Diğer parça da bir müddet dinlendirildikten sonra yağlanmış tepsiye hamur serilir üzerine hazırlanan iç harcı serpilir diğer hamur ile üzeri örtülür.
Dilimlendikten sonra üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürülüp önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...