Sayfalar

27 Kasım 2014 Perşembe

Kavala Kurabiyesi


Yunanistan'ın Kavala şehri adına tescillenmiş bu kurabiyeyi bir de biz deneyelim dedik. Şöyle söyleyeyim marketlerde satılan kavala kurabiyeleri çok güzel diyorsanız kendi yaptıklarınız parmak yedirtecek demektir. Bademli un kurabiyesi gibi düşünülse de aslında yapımı çok daha farklı.

Malzemeler
250 Gr Tereyağ (Oda sıcaklığında)
1 Su Bardağı Tuzsuz Badem (Badem unu yapmak için)
1 Su Bardağı Pudra Şekeri
2 Su Bardağı Un
Gerekirse bir yumurtanın akı
Yapılışı

Bademi kaynar suyun içinde bekletip kabuklarını soyun. Kurulayıp rondoda 2/3 su bardağı ölçüsünde kısmını un haline getirin. Geriye kadar kısmını ise biraz irice kalacak şekilde parçalayın.1 Su bardağı un ve bademin hepsini tavaya koyup kısık ateşte kavurun. Burada bademin çok kolay yandığı konusunda sizi uyarmam gerekecek. Yanmasına izin vermeksizin sürekli karıştırarak un kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. Unu tavadan yoğurma kabına alıp soğumasını bekleyin. Unutmayın ki tavada kaldığı sürece pişmeye devam edecektir. Sonra üstüne 1/2 su bardağı pudra şekeri ve yağı ilave edin. Unu ise yavaş yavaş yoğurdukça ekleyin. Bu aşamada unu toparlamayı başaramazsanız bir yumurta akını ilave edebilirsiniz. Yumuşak bir hamur olduğunda tezgaha un serpip yarım parmak kalınlığında  -5 mm gibi düşünebilirsiniz- hamuru açıp  bardak yardımıyla yarım ay şekli verip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 170 derece de 15 dakika pişirin. Benim fırınım ile 15 dakika yeterli oldu desem daha doğru olur. Ilıyınca pudra şekerine bulayın. Uzun süre tazeliğini koruyacaktır. Enfes bir tadı olduğunu söylemeliyim.
Afiyet olsun