Sayfalar

26 Kasım 2014 Çarşamba

Karnabahar Graten

Malzemeler
1 orta boy karnabahar
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz , karabiber, kırmızı toz biber
Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri
Yapımı
Karnabahar yıkanır çiçeklerine ayrılır haşlanır. ( Kontrollü haşlayın parçalanıp ezilmesin , haşlama suyuna bir miktar süt eklenirse daha beyaz olur )
Ayrı bir tencerede sıvı yağ ve tereyağ ile un kokusu çıkana kadar kavrulur.
Karabiber ve tuz eklendikten sonra süt ilave edip topaklanmaması için  hızlıca karıştırılır.
Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir.
Üzerine kaşar peynir ve toz biber serpilerek 200C ısıda üstü  kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...