Sayfalar

31 Ekim 2014 Cuma

Tuzlu Kurabiye

Malzemeler
250 gram tereyağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı  sirke ( elma sirkesi kullandım )
1 tatlı kaşığı tuz ( silme )
1 tatlı kaşığı şeker ( silme )
1 tatlı kaşığı mahlep  ( silme )
2 yemek kaşığı susuz kısmından yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
2 yumurta sarısı
Susam , çörek otu
Yapımı
Un hariç tüm malzeme karıştırılır.
Karışıma un azar azar  ilave edilerek yoğrulur ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir , üzeri örtülerek 10 dakika dinlendirilir.
Hafif unlu zemin üzerinde yarım santim kalınlığında merdane ile açılır kalıp ile kesilerek yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu , susam serpilerek 180C ısıdaki fırında pişirilir.
Afiyet olsun...