Sayfalar

23 Ekim 2014 Perşembe

Portakal pelteli irmik tatlısı




Çok kolay kolay olduğu kadar da hafif bir tatlıdır portakal pelteli irmik tatlısı. Ben bugün güzel bir borcama yaptım ama siz isterseniz kek kalıplarınıza da yapabilirsiniz. Portakalın tam mevsimi iken bu tatlıyı yapmadan geçmeyin derim.

Malzemeler
pelte için:
2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
2 yemek kaşığı şeker ( portakalın tadına göre arttırılır )
2 yemek kaşığı nişasta ( evde hangi nişastanız varsa kullanabilirsiniz )
1 çay kaşığı tereyağı  ( parlak durması için sonra bu püf noktası için teşekkür edeceksiniz )

irmikli tatlı için:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya

Yapımı
Pelte için portakal suyu, şeker , nişasta karıştırılarak pişirilir kıvamı  koyulaşıp kaynamaya başlayınca tereyağı eklenip karıştırılır ocaktan alınır.İrmikli tatlı için süt, irmik, şeker karıştırılarak pişirilir. Koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca vanilya ve tereyağı eklenip 1-2 dakika daha pişirilir ocaktan alınır. Islatılmış suyu süzülmüş borcam içine sütlü irmik tatlısı yayılır üzerine pelte eklenip soğumaya bırakılır. Buzdolabında en az 1 saat soğumaya bırakılır servis için hazır hale getirilir.Benim tavsiyem sabahtan yapın atın dolaba akşama nefis bir tatlınız olsun.
Afiyet olsun...