Peynirli Poğaça
Bu poğaçayı bir kez deneyin ve bir daha hiç vazgeçemeyeceksiniz. Sizin anne tarifiniz olacak. İçi pamuk gibi bu poğaçaları soğutup bir buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atarsanız misafirleriniz geldiğinde bir kurtarıcınız olarak sizi orada bekleyecektir.
Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı şeker ( silme )
1 tatlı kaşığı tuz
1 küp yaş maya
Aldığı kadar un ( elenmiş )
İç harcı için
Peynir veya istenilen harç
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Yapımı
1 su bardağı ılık süt içine 2 yemek kaşığı şeker eklenerek mayanın erimesi sağlanır.
Elenmiş 3 su bardağı un genişce bir yoğurma kabına alınarak, ortası havuz gibi açılıp tüm malzeme eklenerek yoğrulur. Daha sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesi edilerek yoğrulmaya devam edilir.Üzeri örtülerek en az 45 dakika hamurun kabarması sağlanır.
Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine harç konulup ağzı yapıştırılır avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye ya da yağlanmış tepsiye dizilir.Tepside mayalanması için oda sıcaklığında en az 15 dakika bekletilip üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180C fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...