Sayfalar

23 Ekim 2014 Perşembe

Peynirli Poğaça


Bu poğaçayı bir kez deneyin ve bir daha hiç vazgeçemeyeceksiniz. Sizin anne tarifiniz olacak. İçi pamuk gibi bu poğaçaları soğutup bir buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuya atarsanız misafirleriniz geldiğinde bir kurtarıcınız olarak sizi orada bekleyecektir.

Malzemeler
2 su bardağı  ılık süt
1 su bardağı  sıvı yağ
3 yemek kaşığı  yoğurt
4 yemek kaşığı  şeker ( silme )
1 tatlı kaşığı  tuz
1 küp  yaş maya
Aldığı kadar  un ( elenmiş  )
İç harcı için
Peynir veya istenilen harç
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı  sıvı yağ
Yapımı
1 su bardağı  ılık süt içine 2 yemek kaşığı şeker eklenerek mayanın  erimesi  sağlanır.
Elenmiş 3 su bardağı un genişce bir yoğurma  kabına alınarak, ortası  havuz gibi açılıp  tüm malzeme eklenerek yoğrulur. Daha sonra ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilavesi edilerek yoğrulmaya devam edilir.Üzeri örtülerek en az 45 dakika hamurun  kabarması  sağlanır.
Kabaran  hamurdan  ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp içine harç konulup ağzı  yapıştırılır avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serili tepsiye ya da yağlanmış tepsiye dizilir.Tepside mayalanması için oda sıcaklığında en az 15 dakika bekletilip üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ  karışımı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180C  fırında altı üstü kızarana  kadar pişirilir.
Afiyet olsun...