Sayfalar

15 Ekim 2014 Çarşamba

Peynirli Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta birinin sarısı üstü için
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya 11 gram
Aldığı kadar un yaklaşık 6 - 6,5 su bardağı
İçi için
Yeteri kadar peynir ve ince kıyılmış maydanoz
Yapımı
4 su bardağı elenmiş un yoğurma kabına alınır ortası havuz şeklinde açılır.
Ortasına tüm malzemeler konulur yoğrulur.
Ele yapışmayan yumuşak hamur elde etmek için un takviyesi yapılarak kıvamlı hale getirilir.
Üzeri örtülen hamur mayasının gelmesi için en az 30 dakika bekletilir.
Kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde beze alınır avuç içinden biraz daha büyük şekilde açılır ortasına iç harcı konulur resimdeki şekli vermek için üçgen şeklinde karşılıklı kenarlar sıkıca birbirine yapıştırılır.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...