Sayfalar

25 Ekim 2014 Cumartesi

Kıymalı Gül Böreği

Malzemeleri
1 kilo yufka ( 6 adet )
Sosu için
1 su bardağı yoğurt
1/ 2 su bardağı sıvı yağ
1/2 çay bardağı  süt
1/2 çay bardağı  su
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
400 gr kıyma
2 orta boy soğan
1/ 2 demet maydanoz
tuz , pul biber , karabiber
Sıvı yağ 4 yemek kaşığı yeterli olacaktır
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Yapımı
Sıvı yağ ısıtılır doğranmış soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.Kıyma eklenir suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.Baharatları eklenip karıştırılır ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.Soğuyan iç malzemesine kıyılmış maydanoz eklenip karıştırılır.
Sos için gerekli olan malzemeler çırpıcı ile karıştırılır.
Yufkalar üst üste düz zemin üzerinde ortadan ikiye kesilir yarım ay şekli verilir.
Hazırlanan sos dan 2 yemek kaşığı 1 yaprak yarım ay şeklindeki yufkaya sürülür heryeri ıslatılır.
Uzun kısmına boydan boya iç malzeme serilir uç kısmına kadar rulo yaparak sarılır.Daha sonra içeri doğru rulo yaparak gül şekli verilir kenar kenar kısmı rulodan ayrılmasın diye sosdan sürülür yapıştırılır
Aynı işlem tüm yufka parçalarına uygulanır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.Üzerlerine kalan sos sürülür onun da üstüne 1 yumurta sarısı kase içinde çırpılır ve süzülür.
Önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...