Sayfalar

1 Ekim 2014 Çarşamba

Kolay Şekerpare



Ben şerbetli tatlılarda çok başarılı olmadığımı düşünürdüm ta ki bu tatlıya kadar. Meğer ölçüleri ile basit bir tarif ile işe başlamam gerekiyormuş. Üstelik verdiğim ölçü ile 42 adet tatlı çıktı. Üstelik yiyen herkesten tam not aldı. Bu tatlının hamurunda şeker yok. Bu tatlının bir özelliği daha şerbetini kaynatmaya gerek yok. Sadece verilen ölçüde şeker ve suyu karıştırıp tatlıların üstüne döküyorsunuz o kadar.
Denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

Malzemeler

Hamuru için:
1 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Sıvıyağ (Ben zeytinyağ kullanıyorum)
1 Çay Bardağı İrmik
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Adet Kabartma Tozu
2 Su bardağı Un

Tekrar ediyorum hamurunda şeker yok

Şerbet için:
2 Su Bardağı Şeker
2 Su Bardağı Su

Yapılışı
Yumurta, zeytinyağ ve yoğurdu çırpın ve içine irmik, kabartma tozunu ve yavaş yavaş unu ekleyin. ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde hatta biraz daha küçük parçalar alıp top top yapın ve hafif üstüne bastırın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 160 derece de yakmadan hafif rengi dönünceye kadar pişirin.

Diğer tarafta şerbeti için derin bir kapta şeker ve suyu karıştırın. İyice erisin. Fırından çıkarttığınız sıcak tatlıları şerbetin içine hemen atın. Alttakiler zaten hemen şekeri çekiyor. Bir beş dakika kadar sonra tek tek nazik bir şekilde alıp tepsiye tekrar dizin ve kalan şerbeti üstüne dökün. Bunu geceden yaparsanız sabaha kadar bütün şerbeti emmiş lokum kıvamında bir tatlınız oluyor.
Şimdiden afiyet olsun