Sayfalar

30 Ekim 2014 Perşembe

Gül Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta oda sıcaklığında
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı kuru maya
Aldığı kadar elenmiş un ( yaklaşık 6 su bardağı +/-)
İçi için
300 gram beyaz peynir
1/ 2 demet maydanoz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
Yapımı
Ilık su, süt , şeker içerisine maya eklenip 10 dk erimesi için bekletilir.
4 su bardağı elenmiş un yoğurma kabı içine alınır ortası havuz gibi açılır tüm malzeme ilave edilip yoğrulur ,  ele yapışmayan yumuşak hamur elde edene kadar un takviyesi yapılır.
Üzerin örtülüp en az 30 dakika dinlendirilir.
Kabaran hamur kısa süreli bir kez daha yoğrulur, ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.
İçi için çatal ile ezilmiş peynir , doğranmış maydanoz karıştırılır.
Hamur hafif unlu zemin üzerinde merdane ile çay tabağından biraz büyük açılır resimlediğim şekilde şekil verilip yağlanmış tepsiye aralıklarla dizilir.
Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürülüp önceden ısıtılmış 180C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...