Sayfalar

10 Ekim 2014 Cuma

Fındık Kurabiye

Malzemeler
125 gram oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık içi
1 paket vanilya
1 su bardağı ve gerekirse biraz daha un
Üzeri için
Pudra şekeri , kakao , tarçın karışımı
Yapımı
Tüm malzemeler yoğrulur ele yapışmayan yumuşak hamur elde edilir.
Hamurdan küçük parçalar koparılıp avuç içinde yuvarlanır.
Tepsiye dizilir.
160C ısıda altı hafif pemleşinceye kadar pişirilir.
Pişen kurabiyeler üzerine pudra şekeri serpilir soğumaya bırakılır.
Soğuyan kurabiyelerimiz çay ve kahve yanında nefis lezzeti ile eşlik etmek için hazır .
Afiyet olsun...