Sayfalar

15 Ekim 2014 Çarşamba

Elmalı Kurabiye

Malzemeler
Hamuru için :
1 paket oda sıcaklığın da yumuşamış tereyağ veya margarin
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için :
3 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 avuç çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın ( silme )
Yapımı
Elmalar soyulup rendelenir suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir.
Tarçın , şeker ve ceviz ilave edilip karıştırılır ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamur için un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
Karışıma un azar azar ilave edilerek yoğrulur.
Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında yumuşak hamur elde edilir.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparılıp çay tabağından biraz daha büyük şekilde açılır.
Resimdeki gibi bir yarısına 3-4 çizik atılır diğer yarısına 1 tatlı kaşığı iç harcı konulup sarılır yarım ay şekline getirilip fırın tepsisine dizilir.
160C önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler üzerine pudra şekeri serpilerek soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra servis için hazır.
Afiyet olsun...