Sayfalar

17 Ekim 2014 Cuma

Çiçek Bamya Yemeği

Malzemeler
100 gram çiçek bamya
200 gram dana eti
15 adet arpacık soğan eğer yoksa 1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Tuz , limon
Yapımı
Kurutulmuş ipe dizili olan bamya bir bez parçası içinde yoğrulur gibi ovulur bamyanın üzerindeki otlar temizlenir.
3 su bardağı su 2 yemek kaşığı limon suyu ile çok pişmesine müsade etmeden sararana kadar haşlanır , suyu süzülür.
Tencere içinde sıvı yağ ısıtılır kuşbaşı doğranmış etler kavrulur , kavrulan et üzerine arpacık soğanları eklenir 2 dakika karıştırılarak kavurmaya devam edilir.
Salça eklenip kavrulur üzerine 1 çay bardağı sıcak su ilave edilir yarım limonun suyu eklenir bir taşım kaynatılır.
Haşlanmış bamya ipten sıyrılıp iç malzemesi üzerine eklenip karıştırılır.
Tuzu ilave edilir.
Suyu üzerini 2 parmak geçecek kadar eklenip önce orta ısıda sonra kısık ateşte kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
İyice yumuşadıktan ve suyu koyulaştıktan sonra ocaktan alınır.Tereyağı eklenip karıştırılır.
Limon ile birlikte servis edilir
Afiyet olsun...
İç malzemesine arzu edilirse küp doğranmış havuç ve patates eklenir.