Sayfalar

3 Eylül 2014 Çarşamba

Tiramisu Tarifi

Malzemeler
Tabanı için hazır kakaolu pandispanya keki
Muhallebisi için
1 litre süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket ( 200 gram ) labne peyniri
Keki ıslatmak için
1 yemek kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için
Kakao
Yapımı
Tencere içine labne peyniri hariç tüm malzemeler konulup karıştırılarak pişirilir.
Göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan muhallebi içerisine labne peyniri katılıp eriyene kadar karıştırılır.
Paket içerisinden 2 kat olarak çıkan pandispanya kekinin tek katını su bardağı ile kesilerek kalıp şeklinde çıkarılır kup içine yerleştirilir.
Kek bitene kadar kesme işlemi yapılır ayrı ayrı kuplara yerleştirilir.
Islatmak için sıcak su içerisinde nescafe , şeker eklenip karıştırılır eritilir.
Karşım ile kekler ıslatılır.
Üzerlerine muhallebi dökülür.
Muhallebi üzerine kakao serpilerek 1 saat buzdolabında bekletilir.
Servis için istenilen şekilde süslenir.
Afiyet olsun...