Sayfalar

29 Eylül 2014 Pazartesi

Tahinli Kek

Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
6 yemek kaşığı tahin
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Yapımı
Yumurta ve şeker iyice kabarana kadar çırpılır.
Sıvı yağ , süt , tahin eklenerek çırpmaya devam edilir.
Un ve kabartma tozu eklenip son kez çırpılır.
Yağlanmış unlanmış kalıba dökülür.
Hamur üzerine geri kalan 3 kaşık tahin gezdirilip toz şeker serpilir.
170C ısıdaki fırında pişirilir.
Her zaman püf noktam: kek hamuru hangi kalıba dökülürse dökülsün ( borcam hariç ) 3 kez tabanını düz zemine vurup içinin havasını alıp.
3 kez de kalıbı kendi etrafında hızlıca çevirip hamurun eşit dağılmasını sağlıyorum.
Afiyet olsun...