Sayfalar

9 Eylül 2014 Salı

Şeftali Marmelatı

Malzemeler
1 kg şeftali
2.5 su bardağı şeker
2 çay bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı
1 limon suyu
Yapımı
Şeftaliler yıkanır , kabukları soyulur , çekirdekleri çıkarılır , küp doğranır.
Tencere içine alınır üzerine su eklenip blenderdan geçirilir.
Pürüzsüz kıvama gelince şeker ve tereyağı eklenip yüksek ısıda ara ara karıştırılarak kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca kıvamı koyulaşana kadar pişirilir. Yaklaşık 15 dakika.
Kıvamı koyulaşınca limon suyu ekleyip 2 dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır.
Sıcağı sıcağına kavanoza doldurulup ters çevrilir soğuyana kadar bekletilir.
Marmelatımız hazır afiyet olsun...