Sayfalar

3 Eylül 2014 Çarşamba

Mayasız Poğaça Tarifi

Malzemeler
200 gram tereyağ veya margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
100 gram beyaz peynir
Bir tutam dereotu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı üstüne akı içine
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu , susam
Yapımı
Un hariç tüm malzeme geniş bir kap içinde karıştırılır.
Peynir rendelenir , dereotu ince kıyılır karışıma eklenir.
Un azar azar ilave edilerek yoğrulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hazırlanan hamur 5 dakika dinlendirilir.
Arzu edilen şekil verilip tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu , susam serpilip önceden ısıtılmış 170C ısıdaki fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...