Sayfalar

6 Eylül 2014 Cumartesi

Limonlu Kek

Malzemeler
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 küçük limon suyu
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
Yapımı
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Sırası ile malzemeler eklenir çırpılır.
Yağlanmış kalıba hamur dökülür.
2- 3 kez kalıp tezgah üzerine vurulur içinin havası alınır.
Yine 2 - 3 kez kalıp kendi etrafında hızlıca döndürülür hamurun eşit şekilde yayılması sağlanır.
Önceden ısıtılmış 170C ısıda ki fırında ilk 30 dakika kapağı açılmadan pişirilir.
Geri kalan süre içinde ara ara kürdan ile pişip pişmediği kontrol edilir.
Ilıyınca kalıptan çıkarılır servis için hazır hale getirilir.
Afiyet olsun...