Sayfalar

28 Eylül 2014 Pazar

Közlenmiş Biber Konservesi

Malzemeler
3 kilo kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı üzüm sirkesi
1 baş iri dişli sarımsak
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
Yapımı
Biberler yıkanır fırında 200C ısıda közlenir.
Közlenmiş biberler soğuduktan sonra kabukları soyulup çekirdekleri temizlenir.
2 parçaya bölünür.
Sarımsaklar temizlenip doğranır.
Maydanoz yıkanır sapları temizlenir.
Sıvı yağ, sirke, tuz ve şeker kap içinde karıştırılır.
Derin bir kap içinde bir kat biber üzerine sos gezdirip maydanoz ve sarımsak eklenip diğer kata geçilir.
Tüm malzeme bitene kadar aynı işlem uygulanır.
Kalan sos en üste dökülür.
Kavanoz içinde bir parmak boşluk kalana kadar karışım ile doldurulup kabın dibinde kalan sos üzerine dökülüp kapağı sıkıca kapatılıp buzdolabında saklanır.
Afiyet olsun...