Sayfalar

10 Eylül 2014 Çarşamba

Kahvaltılık Sos

Malzemeler
2 kg kırmızı biber
2 kg domates
1.5 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
8 diş sarımsak ( iri )
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 tutam taze nane
Kekik , pul biber , karabiber , kurutulmuş nane
Yeteri kadar tuz
Yapımı
  Biberler yıkanır fırın tepsisine dizilir 25-30 dakika boyunca pişirilir.
  Domatesler bir kaç parçaya bölünür.
  Sarımsaklar rendelenir.
  Maydanoz , dereotu , taze nane ince kıyılır.
  Közlenmiş biber ılıdıkdan sonra kabukları ve çekirdeklerinden ayrılır.
  Geniş bir tencere içinde domates ve biberler blender yardımı ile pürüzsüz hale getirilir.
  Suyunu çekip koyulaşana kadar pişirilir.
  Koyulaşan püreye diğer malzemeler ilave edilip 10 dakika daha pişirilir.
  Tuzu damak zevkinize göre ilave edilir.
  Baharatlardan 1 tatlı kaşığı ilave etmek yeterli olacaktır.
   Yıkanmış kurutulmuş kavanozlara kaynar kaynar doldurup kapakları sıkıca kilitlenir düz zemin üzerine ters çevrilir soğuyana kadar bu şekilde bırakılır.
  Açılan kavanoz buzdolabında muhafaza edilir servis esnasında iri parçalanmış ceviz  içi ile karıştırılınca nefis oluyor tavsiye ederim.Acılı sevenler içine bir kaç tane acı biber katıp onuda blender dan geçirebilir.
Afiyet olsun...