Etimekli Muhallebi
Malzemeler
Tuzsuz etimek dikdörtgen borcum için ( 8 adet)
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Muhallebi
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için
1 paket krem şanti ( orman meyveli kullandım siz hangisini tercih ederseniz)
1 su bardağı süt
Yapımı
Şerbet için su ve şeker bir taşım kaynatılıp borcama dizilen etimeklerin üzerine dökülür.
Muhallebi için tüm malzemeler tencereye alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir, göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınıp etimeklerin üzerine dökülür , soğumaya bırakılır.
Krem şanti süt ile çırpılıp 10 dakika buzdolabında soğutulur.
Soğuyan muhallebi üzerine istenilen şekilde krem şanti sürülür en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun...
Tuzsuz etimek dikdörtgen borcum için ( 8 adet)
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Muhallebi
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için
1 paket krem şanti ( orman meyveli kullandım siz hangisini tercih ederseniz)
1 su bardağı süt
Yapımı
Şerbet için su ve şeker bir taşım kaynatılıp borcama dizilen etimeklerin üzerine dökülür.
Muhallebi için tüm malzemeler tencereye alınıp sürekli karıştırılarak pişirilir, göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınıp etimeklerin üzerine dökülür , soğumaya bırakılır.
Krem şanti süt ile çırpılıp 10 dakika buzdolabında soğutulur.
Soğuyan muhallebi üzerine istenilen şekilde krem şanti sürülür en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun...